ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові поліція звинуватила в порушенні ПДР пенсіонерку, яка впала у тролейбусі і зламала щелепу

Ольга Денисяка

|

У Львові 69-річна Людмила Крижанівська зламала щелепу під час поїздки в тролейбусі, водій різко загальмував і жінка впала з сидіння. Проте правоохоронці визнали винною саму пенсіонерку і вирішили притягнути її до адміністративної відповідальності за порушення ПДР, оскільки вона повинна була триматись за поручні двома руками, а не однією. Про це повідомила львівська журналістка Вікторія Балицька.

Ввечері 29 вересня жінка їхала в тролейбусі №24. Вона стверджує, що на проспекті Червоної калини водій різко загальмував і вона впала з сидіння. Внаслідок цього вона заламала щелепу і лікувалася в стаціонарі. Жінка звернулася із заявою до поліції, було відкрито кримінальне провадження. 

Поліція відкрила кримінальну справу за фактом ДТП (ч.1 ст.286 ККУ), але згодом закрила її через відсутність складу правопорушення. Водночас в діях потерпілої львів’янки правоохоронці побачили ознаки адмінправопорушення через те, що вона тримаючись за металевих поручень однією рукою, а не двома. Відтак, за даними поліції, Людмила Крижанівська порушила пункт 5.2а ПДР України.

«Далі відбулося щось немислиме. Її зробили винною ще й притягнули до адмінвідповідальності! Людмила, на думку слідчого Чемериса, сидячи у тролейбусі, погано трималася за поручень… вона трималася однією рукою, а треба було двома!Отож винна в нанесенні собі тілесних ушкоджень», – повідомила журналістка Вікторія Балицька. 

 Журналістка з дозволу потерпілої оприлюднила документи у цій справі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *