ОСТАННІ НОВИНИ

Теща президента «Енергоатома» придбала будинок за 7 млн під час війни

Андрій Котенський

|

70-річна теща президента державного підприємства «НАЕК Енергоатом» Петра Котіна придбала нерухомість та землю під Києвом під час повномасштабної війни, офіційно не маючи на те власних доходів. Тепер там оселився сам держпосадовець. Про це йдеться у розслідуванні журналістів проєкту «Схеми» від Радіо Свобода.

Як з’ясували «Схеми» (Радіо Свобода), родичка Котіна влітку 2023 року стала власницею двоповерхового будинку площею майже 300 квадратних метрів та землі під ним, з виходом до озера.

У червні 2023 року матір дружини Петра Котіна стала власницею житлового будинку із земельною ділянкою під Києвом. Це двоповерховий маєток загальною площею 288 квадратних метрів, що має вихід до приватного озера, доступ до якого відкритий тільки для мешканців котеджного містечка. «Схемам» вдалося дістати договір купівлі-продажу цієї нерухомості. Згідно з документом, будинок та земля під ним обійшлися 70-річній родичці Котіна сукупно майже у 7 мільйонів гривень. З них – 6 з половиною мільйонів за дім і 350 тисяч за землю.

Журналісти виявили, що тепер у цьому будинку мешкає сам Петро Котін. У коментарі «Схемам» президент «Енергоатома» заявив, що необхідні кошти для купівлі майна його теща зібрала з різних джерел, а саме – власні заощадження, передана на зберігання готівка від родичів та займ із розрахунку майбутнього продажу майна, що нині перебуває в окупації.

У цьому ж населеному пункті подібний маєток трохи більшою площею, але без виходу до води, влітку цього року виставляли на продаж за 350 тисяч доларів – це більше 13 мільйонів. Тобто вдвічі дорожче, аніж теща Котіна заплатила за подібний будинок, йдеться у розслідуванні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *