ОСТАННІ НОВИНИ

Шахраї в інтернеті: як не купити підробні парфуми

Омелян Шевчук

|

Наближаються свята – традиційний час подарунків. В умовах постійного стресу особливо хочеться потішити себе та рідних чимось особливим. Почесне місце серед омріяних подарунків «під ялинку» традиційно належить парфумам. Особливо елітним, які не всі можуть дозволити собі «на кожен день».

Логічно, що напередодні свят багато компаній пропонують товари зі знижками. І стрічки соціальних мереж та Телеграм-каналів рясніють рекламою новорічних розпродажів. Але чи будь-якій рекламі варто довіряти? Відповідь – ні! Адже, на жаль, інтернет давно став «землею обітованою» для аферистів, що торгують підробками.

Як не потрапити на гачок шахраїв? Даємо кілька порад!

Порада перша. Ніколи не вірте у «шалені знижки». Неможливо купити парфум Armani або Gucci за 399 грн, і при цьому ще й отримати третій флакон у подарунок. Це нонсенс! Зрозуміло, що елітні парфуми можуть продаватися зі знижкою, але ця знижка аж ніяк не можуть сягати 80 чи 90%. За 399 грн можна придбати хіба що підробку, зроблену на «підвальному» виробництві десь в Одесі чи Ужгороді або завезену контрабандою з сусідніх країн.

Рекламні оголошення на кшталт: фінальний сейл у зв’язку із закриттям магазину або ліквідацією складу, розпродаж партії конфіскату, три флакони за ціною двох – повинні викликати у вас підозру, а не бажання віддати свої гроші шахраям.

На фото вище приклад інтернет-реклами дешевої парфумерії під виглядом елітних брендів

Ще один момент: елітна парфумерія не виробляється «за ліцензією», на що також час від часу посилаються аферисти, пояснюючи низьку ціну на дорогий парфум. Жоден славетний світовий бренд не надасть прав комусь іншому виробляти свій легендарний парфум, рецептура якого – таємниця, відома кільком експертам. А термін «репліка» просто сприймайте як «підробка».

Порада друга. Перевіряйте, на якому саме сайті ви купляєте товар. Дуже часто шахраї використовують в рекламі назву відомої парфумерної мережі, наприклад, BROCARD. Але, переходячи за посиланням, ви потрапляєте не в інтернет-магазин вищезгаданої компанії, а на фейковий онлайн-майданчик, який немає до неї ніякого відношення.

Розпізнати такі сайти-одноденки досить просто. Перш за все, треба перевірити, чи співпадає його назва з назвою офіційного сайту компанії. Тут вам допоможе Google, який видасть сайт brocard.ua при першому ж відповідному запиті. Бачите щось інше? Сайт зареєстровано на домені kiev.uain.ua, cc, biz, та подібних? Перед вами – фальшивка! Перевірте також, чи коректно вказано назву компанії: шахраї використовують безліч подібних, але неправильних варіантів – Brocart, Brokard, тощо.

Порада третя й остання. Купувати парфуми легендарних брендів можна тільки у тих, хто має офіційне право їх продавати. Таке право завойовується роками.  Дистриб’ютор, який його врешті-решт отримує, знаходиться під постійним невпинним контролем виробника і має виконувати цілу низку вимог, щоб зберегти високу якість «ніжного» товару в процесі його транспортування, зберігання та продажу. Компаній, які спромоглися вибороти таке право в Україні – одиниці. Серед них і вищезгадана мережа BROCARD, на імені якої часто «паразитують» шахраї.

Аромат Carolina Herrera в надійному інтернет-магазині коштуватиме на сейлі від 3000 грн  

Висновок. Не довіряйте «атракціонам небачених щедрот» в інтернеті! Купуйте продукти елітних брендів лише в тих магазинах (онлайн чи офлайн), які  мають право їх продавати і можуть підтвердити її оригінальність.

Не намагайтесь заощадити на парфумах своєї мрії, щоб в результаті не втратити гроші, нерви і відчуття свята від покупки. Воно того не варте! Тим паче, що акції проводять і надійні продавці, такі як BROCARD. Якщо будете слідкувати за акційними пропозиціями на офіційному сайті, ви впевнитесь, що вони можуть бути дуже привабливими.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *