ОСТАННІ НОВИНИ

На площі Ринок встановили різдвяну шопку 

Ольга Денисяка

|

22 грудня на площі Ринок у Львові встановили авторську різдвяну шопку. Про це повідомили в пресслужбі Львівської міської ради.

Автор шопки Антон Лубій зараз служить в Збройних силах України і боронить нашу державу від окупантів, однак йому вдалося на кілька днів приїхати до Львова на відкриття різдвяної шопки.

«9 років тому я зробив цю шопку. Тоді це були лише основні великі скульптури, які я зробив на майстер-класі біля головної ялинки. В той час моя кохана була вагітна, тому для мене ця шопка по-особливому символізує народження, очікування дива. Через рік мені запропонували зробили хатку для шопки. Я це зробив. А ще разом з дітьми, яких я навчаю різьбі вже 17 років, ми зробили трьох царів. Так вона й виглядала кілька років. Ще 2 роки тому я доробив трьох маленьких ангеликів. Я хочу привітати вас всіх з Різдвом. Вчора я приїхав з Куп’янська, де зараз бороню Україну. Там зараз дуже важкі бої, але мене відпустили на 3 дні до вас, що привітати зі святами. Дуже радий бути зараз тут з вами і радий, що моя шопка радує вас вже 9 рік поспіль. Бажаю всім щастя, здоров’я і перемоги. З Різдвом Христовим», – привітав всіх Антон Лубій.

Також Антон заспівав старовинну княжо-дружинну коляду «Ой рано, рано кури запілі». Опісля всі присутні колядували разом з хором «Гомін».

Нагадаємо, шопка – різновид вертепу, переважно макет, що зображає вифлеємську стайню в ніч народження Христа. Встановлення шопки є однією з найпоширеніших європейських традицій напередодні Різдва.

Львівська різдвяна шопка є незмінною для міста вже 9 років. Свого часу її зробив Антон Лубій – майстер роботи по дереву та соліст гурту «Йорий Кльоц». Сценка шопки складається із п’яти двометрових фігур, вирізьблених із тополі, які розмальовували діти зі Львова.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *