ОСТАННІ НОВИНИ

Віктор Ляшко: «Ліки на основі канабісу можна буде купити лише за рецептом лікаря»

|

Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко про важливість легалізації в Україні медичного канабісу, подальший обіг таких препаратів і державний контроль за ними:

«Історичне рішення. Парламент ухвалив законопроєкт №7457 про використання в медицині ліків на основі канабісу. «За» проголосували 248 народних депутатів. Дякую їм за наполегливість та терпіння, адже після першого читання було подано 882 правки, з яких враховано більш як сто. Велика робота.

Це рішення, на яке чекали мільйони людей: онкопацієнти, люди з розсіяним склерозом, пацієнти, що отримують паліативну допомогу, та інші. Всі вони отримали шанс на кращу якість життя.

Це велика перемога гуманізму і початок довгого шляху для втілення усіх проголосованих норм. Попереду багато роботи, проте перший важливий крок зроблений.

Що далі?

Міністерство охорони здоров’я затвердить перелік хвороб і станів, за яких пацієнту можуть призначатися ліки на основі медичного канабісу. Відпуск лікарських засобів на основі медичних конопель буде можливий виключно за призначенням лікаря відповідно до медичних показань та за електронним рецептом. Пацієнти зможуть перевозити й зберігати такі ліки у кількості, визначеній одним рецептом.

Держава суворо контролюватиме обіг ліків на основі канабісу, а використання його у рекреаційних цілях, як і раніше, залишиться під забороною».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *