ОСТАННІ НОВИНИ

Стрілянина у Празі: 15 загиблих і 25 поранених

Андрій Котенський

|

У будівлі факультету мистецтв Карлового університету в центрі Праги невідомий відкрив вогонь. Унаслідок стрілянини загинули 15 людей, включно з нападником, якого ліквідувала поліція. Ще 25 людей зазнали поранень різного ступеня важкості.

За інформацією рятувальників 9 людей зазнали важких поранень, ще 6 – травм середньої тяжкості, а 10 – легких травм. Проте цифри ще можуть зростати.

Усіх людей з будівлі університету евакуювали. Територію навколо закрили.

За попередніми даними місцевих ЗМІ, нападником виявився 24-річний Давід Козак, який вів щоденник у своєму телеграм-каналі. Там він повідомив, що його надихнув вбивця школярів у Казані Ільназ Галявієв, який вбив сімох школярів та двох вчительок навесні 2021 року, а також нещодавня стрілянина в російській школі, де 14-ти річна Аліна Афанаскіна вбила однокласницю, поранила ще п’ятьох і покінчила зі життям.

Студенти ховалися від озброєного нападника на парапеті.

Першою жертвою міг стати батько самого нападника, якого також знайшли мертвим.

«Я завжди хотів вбивати, думав, що в майбутньому стану маньяком. Після Ільназа, я зрозумів, що набагато краще займатися масовим вбивством, аніж серійним. Останньою крапкою стала Аліна, вона наче прийшла мені на допомогу… Мене всі просто ненавиділи, ненавидять і будуть ненавидіти. Мені пофіг, бо це взаємно», – написав душогуб на своєму каналі, який він відкрив за кілька годин до масового вбивства.

Речник Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко розповів, що МЗС відстежує ситуацію довкола стрілянини. Інформація про постраждалих українців наразі не надходила.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *