ОСТАННІ НОВИНИ

Попри застереження G7 Рада призначила чотирьох членів Рахункової палати

Андрій Котенський

|

Верховна Рада України у четвер проголосувала за призначення чотирьох членів Рахункової палати. За відповідне рішення проголосувало 247 депутатів. Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Зокрема, терміном на шість років було призначено Єлизавету Пушко-Цибуляк (бухгалтер ДБР), Сергія Ключку (працівник ДАСУ), Ольгу Піщанську (екс-голова АМКУ), 235 на рейтингу та Кирила Клименка.

«Я проголосував проти», – зазначив Ярослав Железняк.

У той же час парламент не призначив Головою Рахункової палати Ольги Піщанської. Це рішення відклали на 2024 рік.

Як повідомляла Українська правда, посли країн «Групи семи» 19 грудня висловили стурбованість намірами ВР призначити членів Рахункової палати до завершення її реформи.

Посли заявили, що до ухвалення закону про реформу ці призначення підірвали б довіру до інституції, яка відповідає за нагляд за міжнародною допомогою.

Очільник Рахункової палати Андрій Майснер розділив стурбованість послів G7, наголошуючи, що реформування Рахункової палати “»повинне бути не в кількості, а в якості».

Раніше Україну закликали забезпечити належну реформу Рахункової палати, щоб підвищити довіру міжнародних партнерів. Цей орган, як очікується, буде ключовим у відстеженні міжнародної економічної допомоги в Україні.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *