ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни встановлюють пластикові корпуси на міни, а це сповільнює розмінування

Наталя Дуляба

|

Процес розмінування територій сповільнюється, зокрема через те, що російські окупанти покривають міну пластиковим корпусом. Про це повідомляє АрміяInform.

Як розповів офіцер за напрямком контрмінної боротьби управління інженерних військ Командування Сил підтримки ЗСУ Ігор Козик, чинників, які також впливають на динаміку проведення розмінування, належить рельєф місцевості. До прикладу, машину механізованого розмінування не можна використовувати в лісовій, скелястій або болотистій місцевості.

«Погодні умови також впливають на динаміку розмінування. Очищення територій від ВНП неможливо проводити при температурі нижче +3 до 5 градусів. Фактично, в період з пізньої осені до середини весни розмінування не проводиться. Навіть у літній період тривала дощова погода несприятлива для очищення територій від вибухонебезпечних предметів», –  зазначив він.

Також військовий зауважив, що однією з проблем є те, що російські війська часто використовують системи дистанційного мінування. Тому навіть території, які вже були очищені підрозділами інженерних військ, можуть становити загрозу при використанні дистанційного мінування. Особливо ця загроза існує на прифронтових та прикордонних із РФ територій.

«Впливає на ефективність та швидкість очищення територій і недостатня кількість машин механізованого розмінування, які довели свою результативність при розмінуванні деокупованих територій. Адже один день роботи такої машини еквівалентний 100 дням роботи одного піротехніка. Слід зазначити, що Росія також використовує пластикові корпуси для мін та міни-пелюстки, що значно ускладнює їхню ідентифікацію за допомогою металошукача», – наголосив Ігор Козик.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *