ОСТАННІ НОВИНИ

Військові пропонують мобілізувати ще 450-500 тисяч людей, – Зеленський

Наталя Дуляба

|

Президент Володимир Зеленський розповів, що військове керівництво пропонує мобілізувати додатково 450-500 тисяч українців, а на це потрібно знайти 500 млрд грн. Про це він сказав 19 грудня на пресконференції за підсумками 2023 року.

Глава держави розповів, що на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача військові звернулися з пропозицією додатково мобілізувати від 450 до 500 тисяч людей. Про таку кількість говорять не лише для потреб оборони, а й для можливих контрнаступальних дій.

«Це дуже серйозна цифра. Я сказав, що мені потрібно більше аргументів, щоб підтримати цей напрямок, бо це питання людей, справедливості, обороноздатності і фінансів», – сказав Володимир Зеленський.

За його словами, мобілізація такої кількості українців обійдеться державі у додаткові 500 млрд грн.

«Я як президент України та людина, яка віддає багато свого часу на те, щоб знайти фінансову підтримку для України, хотів би мати розуміння від прем’єр-міністра, міністра фінансів, звідки [брати] гроші?», – додав Зеленський.

Водночас президент зауважив, що «питання №1» – демобілізація тих бійців, які захищають Україну з початку повномасштабної війни. Тому військове керівництво вже почало працювати над цим планом.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *