ОСТАННІ НОВИНИ

Арахамія їздив за кордон на авто підозрюваного в двох справах бізнесмена Кауфмана

Маркіян Рой

|

Керівник фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія їздив за кордон на автомобілі одеського бізнесмена Бориса Кауфмана – фігуранта розслідувань Національного антикорупційного бюро і Спеціалізованої антикорпрокуратури. Про це йдеться у розслідуванні Bihus.info.

За даними журналістів, в серпні 2022 р. голова президентської фракції разом з дружиною виїздили з України до Молдови на чорному позашляховику Toyota, що оформлений на дружину Бориса Кауфмана. Поверталися – на бусі Mercedes, який належить компанії, де Кауфман є співвласником. Йдеться, про великого дистриб’ютора тютюнових виробів – фірму «Тедіс Україна».

Цим автомобілем нардеп ще двічі повертався з-за кордону у жовтні 2022-го та у серпні 2023 року. Арахамія пояснив журналістам, що не може використовувати свій транспорт для виїзду з України, бо той має тоновані вікна.

«Я доїжджаю до Одеси, а потім питаю його: «Дай мені машину, щоб пересікти до Кишинева». Побутова ситуація абсолютно», – сказав нардеп.

Борис Кауфман на запитання журналістів про відносини з Давидом Арахамією не відповів. Наразі бізнесмена підозрюють у заволодіння майном комунального Одеського аеропорту та доходу, який той приніс – 2,5 млрд грн.

7 вересня Вищий антикорупційний суд взяв Кауфмана під варту. Після апеляційної скарги, в листопаді суддя ВАКС змінив розмір застави до 155 млн грн і Кауфман вийшов з-під варти. Пізніше розмір застави збільшили до 180 млн грн.

Арахамія зазначив, що не вбачає конфлікту інтересів через свою дружбу з родиною Кауфманів. За його словами, він не впливає на розслідування правоохоронців.

«Це ж НАБУ, наскільки я знаю, веде цю справу. Це незалежний орган. Я не думаю, що хтось в країні може сказати, що він має вплив на НАБУ. Якщо ви вважаєте, що в цьому є якась велика зрада, то давайте я не буду це робити. Я буду виїжджати, я буду когось іншого зі своїх друзів з Миколаєва просити», – додав народний депутат.

Нагадаємо, що у грудні 2022 року НАБУ та САП заявили, що викрили в Одесі злочинну організацію, котра взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста – взаємодію із забудовниками, закупівлі місцевого бюджету та діяльність комунальних підприємств. Її організаторами назвали одеського бізнесмена Бориса Кауфмана та його багаторічного бізнес-партнера Олександра Грановського (Алекса Боруховича).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *