ОСТАННІ НОВИНИ

Латвія збільшить обсяги підготовки українських військових

Маркіян Рой

|

Латвія готова збільшити кількість тренувань українських військових до кінця 2023 року. Про це йшлося під час зустрічі у Києві делегацій міністерств оборони двох країн під головуванням міністрів Рустема Умєрова та Андріса Спрудса, повідомляє українське відомство.

Латвійська сторона тренує українських військових за такими напрямами, як базова загальновійськова підготовка, підготовка лідера «офіцер-сержант», сапер, стрілець та інші.

Полковник Микола Губень повідомив, що у 2023 році обсяги підготовки за участі Латвії збільшились більше ніж учетверо, і до кінця року буде підготовлено ще понад 1500 військових Збройних сил України. Губень констатував, що ці тренування суттєво підвищують якість підготовки особового складу. При цьому українська сторона пропонує врахувати отриманий українськими військовими бойовий досвід у подальшому процесі підготовки.

«Пропонується у 2024 році за участі Латвії провести підготовку орієнтовно 96 командирів відділень та 360 бойових медиків», – зазначив Микола Губень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *