ОСТАННІ НОВИНИ

Генштаб прокоментував «прослушку», виявлену у кабінеті Залужного

Наталя Дуляба

|

Генштаб ЗСУ офіційно підтвердив факт виявлення пристрою для прослуховування у кабінеті Головкома Валерія Залужного, але від будь-яких оцінок утримався. Про це йдеться у заяві, опублікованій 18 грудня.

«Вчора [17 грудня] під час планової перевірки приміщень в одному з місць дислокації було виявлено елементи обладнання для зняття інформації. Пристрої для прослуховування були встановлені у кабінетах, призначених для роботи Головнокомандувача Збройних Сил України та працівників апарату забезпечення його діяльності», – відзначили у Генштабі.

Задля встановлення всіх обставин цієї події, її наслідків та причетних осіб військові звернулись у Службу безпеки України.

Нагадаємо, про виявлену «прослушку» у кабінеті Валерія Залужного стало відомо ввечері 17 грудня зі ЗМІ.

Згодом Служба безпеки України уточнила, що пристрій виявили не безпосередньо в кабінеті Головкома ЗСУ, а в приміщенні, яке він у майбутньому міг використовувати для роботи.

Крім того, «прослушку» також знайшли і в підлеглих українського генерала. За попередніми даними СБУ, пристрій перебував у неробочому стані та не містив засобів накопичення інформації чи віддаленої передачі аудіозаписів. Його віддадуть на експертизу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *