ОСТАННІ НОВИНИ

Чоловік нардепки Оксани Савчук веде бізнес з росіянами

Андрій Котенський

|

В оприлюдненій декларації про доходи за 2022 рік народна депутатка з Прикарпаття від ВО «Свобода» Оксана Савчук вказала, що її чоловік має частку та отримує зарплату у ТОВ «Велдотерм-Україна». Серед засновників компанії – німецьке підприємство Weldoterm та Дмитро Дейкін, який веде бізнес у Росії, сплачуючи там податки, повідомляє Zaxid.net.

Як йдеться у декларації народної депутатки, її чоловік Андрій Савчук у 2022 році заробив у ТОВ «Велдотерм-Україна» 36,2 тис. грн. Підприємство є філією німецької компанії Weldotherm та займається виготовленням газових та електричних індустріальних печей, нагрівальних елементів, вимірювальних приладів для проведення термічної обробки тощо.

Згідно з даними аналітичної системи Youcontrol, Андрію Савчуку належить 8% компанії, а 24% – Дмитру Дейкіну, який проживає у Москві. У відкритих російських реєстрах вказано, що Дмитро Дейкін очолює кілька підприємств у Росії, серед яких ООО «Велдотерм-Сервис». У 2022 році підприємство Дмитра Дейкіна сплатило до російського бюджету понад 1,5 млн рублів податків.

Окрім заробітку чоловіка, Оксана Савчук задекларувала 457,4 тис. грн заробітної плати у ВРУ, 194,6 тис. грн – на банківських рахунках та 12 тис. євро і 6 тис. доларів готівкою. У власності її чоловіка квартира, площею 57,6 м2, дві земельні ділянки, загальною площею 2,5 тис. м2 і будинок, площею 215 м2 і вартістю 984 тис. грн.

Оксана Савчук стала депутаткою Верховної Ради з округу в Івано-Франківську на позачергових виборах 2019 року, ставши єдиною депутаткою від ВО «Свобода» у парламенті дев’ятого скликання. Вона запропонувала встановити Днем незалежності України 22 січня.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *