ОСТАННІ НОВИНИ

Австрія розблокувала нові санкції проти РФ після поступки України щодо Raiffeisen

Маркіян Рой

|

Австрія погодилась зняти блокування 12-го пакета санкцій проти Росії після того, як Україна виключила її банк Raiffeisen з переліку міжнародних спонсорів війни. Про це повідомляє Європейська правда.

Першим про розблокування санкційного пакета повідомив брюссельський кореспондент “Радіо Свобода” Рікард Джозвяк. Він написав у Twitter (X), що Відень «зняв своє застереження» й ухвалення пакета відбудеться наступного тижня.

Тим часом Reuters звернув увагу, що Національне агентство України з питань запобігання корупції вилучило Raiffeisen з переліку міжнародних спонсорів війни на своєму сайті. Те, що ця домовленість була частиною компромісу Відня, підтвердив співрозмовник агенції в ЄС.

У рішенні саміту ЄС, опублікованому в четвер, містилась фраза про те, що ЄС «вітає ухвалення» 12-го пакета санкцій проти Росії. Але пізніше стало відомо, що юридичної домовленості ще не було досягнуто, і її блокувала Австрія через оголошення Raiffeisen міжнародним спонсором війни.

Нагадаємо, що Raiffeisen є одним з найважливіших фінансових каналів, в якому російські бізнеси здійснюють операції в доларах і євро. Завдяки цьому банк отримує величезні прибутки, з яких потім фінансує бюджет країни-агресорки своїми податками.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *