ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на 15 років засудили мешканця Луганщини, який воював проти України

Ольга Денисяка

|

До 15 років позбавлення волі засудили бойовика, який воював на боці російських окупаційних військ. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Прокурори в суді довели, що мешканець Луганщини в лютому 2022 року добровільно перейшов на бік ворога та вступив до незаконного збройного формування «народної міліції» терористичної організації «лнр».

«Чоловік отримав військову форму, зброю та був зарахований до стрілецького полку на посаду стрілка. Також обвинувачений  забезпечував безпеку місць перебування збройних сил рф та терористичної організації «лнр» в населених пунктах Луганської та Донецької областей. Злочинна діяльність припинена в липні 2023 року, у зв’язку з захопленням в полон у Бахмутському районі», – йдеться у повідомленні.

Громадянина України визнали винним. Його засуджено за державну зраду, участь у терористичній організації та діяльності не передбачених законом збройних формувань (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260 КК України). Чоловіку призначено покарання – 15 років позбавлення волі із конфіскацією всього майна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *