ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни просуваються, але великий прорив у бік Курахового є малоймовірний, – розвідка

Наталя Дуляба

|

Британська розвідка вважає, що істотний прорив російських військ у напрямку Курахового є малоймовірним, незважаючи на поступові просування російської армії в районі Мар’їнки. Про це йдеться в огляді Міністерства оборони Великої Британії за 15 грудня.

Так, розвідка відзначає, що важкі бої за контроль над зруйнованою Мар’їнкою і її околицями все ще тривають.

«Росія, цілком імовірно, скоротила невеликі ділянки в межах міста, які контролює Україна», – вказано у повідомленні.

Одна з оперативних цілей Росії в цьому районі, як припускають у британській розвідці, полягає в тому, щоб тримати контроль над трасами 00510 і N15 й зрештою просунутися далі на захід у напрямку до міста Курахове.

«Незважаючи на поступове просування, великий та операційно значущий прорив Росії в цьому секторі залишається малоймовірним», – йдеться в огляді.

Нагадаємо, 5 грудня британська розвідка заявила, що війська РФ зуміли захопити більшу частину Мар’їнки, однак місто вщент зруйноване.

За даними Генштабу станом на ранок 15 грудня, на Мар’їнському напрямку ЗСУ стримують окупантів у районі Новомихайлівки Донецької області, тут відбито 17 атак.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *