ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони знайшли порушення та ризики втрати активів на понад 10 млрд гривень

Ольга Денисяка

|

Внутрішні аудитори Міністерства оборони України лише за останній квартал цього року встановили фінансові порушення та ризики втрати активів на понад 10 мільярдів гривень. Про це заявив заступник міністра оборони України Юрій Джигир у колонці для Liga.net.

За його словами, до дисциплінарної та матеріальної відповідальності притягнули понад 300 посадовців. Питання щодо притягнення до інших видів відповідальності вирішується після передання даних до правоохорнцям.  Зокрема внутрішній аудит виявив порушення щодо нарахування бойових виплат. За словами Джигира, йдеться не про поодинокі випадки, а про «відверті та серйозні маніпуляції».

Джигир зазначив, що аудит і контроль витрачання коштів поки що становить найбільшу частину роботи в міністерстві.

«Результатів у подоланні корупції від нової команди Міноборони очікують всі — і суспільство, і країни-партнери НАТО та ЄС. Проте системні зсуви в подоланні корупції відбудуться лише тоді, коли ми побудуємо дієві механізми захисту від неї. Працюємо над цим, але зміни потребують часу, а доки найбільша робота дістається внутрішнім аудиторам міністерства», – пише заступник міністра.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *