ОСТАННІ НОВИНИ

Нова дивізія РФ зазнала невдачі та величезних втрат, – британська розвідка

Маркіян Рой

|

Британська розвідка розповіла про невдалу операцію російських окупантів щодо спроб вибити українських захисників з плацдарму біля села Кринки Херсонської області на східному березі Дніпра. Про це йдеться у новому розвідувальному огляді британського оборонного відомства, пише Європейська правда.

За інформацією розвідки, на початку грудня 2023 року новосформована 104-та гвардійська повітряно-десантна дивізія ПДВ РФ, з високою ймовірністю, зазнала “надзвичайно великих” втрат та не виконала поставлених завдань під час свого бойового дебюту в Херсонській області.

Аналітики посилаються на повідомлення, що дивізію погано підтримували авіація та артилерія, тоді як багато військовослужбовців, швидше за все, були недосвідченими.

«Після інциденту російські «воєнкори» закликали командувача оперативно-тактичного угруповання «Днепр», генерал-полковника Михайла Теплинського подати у відставку», – йдеться в огляді.

За словами розвідників, це удар по репутації Теплинського як «одного з найбільш здібних» російських польових командирів, який також є командувачем ПДВ, на війні проти України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *