ОСТАННІ НОВИНИ

Апеляція ВАКС скасувала закриття справи «Роттердам+»

Ольга Денисяка

|

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду скасувала закриття справи «Роттердам+». Про це повідомила пресслужба ВАКС.

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду 14 грудня  розглянула апеляційну скаргу сторони обвинувачення на ухвалу ВАКС від 09 жовтня 2023 року про закриття кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення у справі «Роттердам+». Апеляційна скарга розглянута в межах справи про можливе зловживання службовими особами під час запровадження та дії так званої формули “Роттердам+” (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 364 КК України).

За результатами розгляду колегія суддів задовольнила апеляційну скаргу сторони обвинувачення, скасувала ухвалу слідчого судді ВАКС в частині закриття кримінального провадження і скасування арештів майна та призначила повторний розгляд в суді першої інстанції.

Ухвала набрала законної сили з моменту проголошення та оскарженню в касаційному порядку не підлягає.

Нагадаємо, до суду скерували до суду обвинувальний акт щодо 6 осіб, причетних до запровадження так званої формули «Роттердам+». За оцінкою слідства запроваджена формула призвела до завдання протягом 2016-2017 років 19,357 млрд гривень збитків споживачам електроенергії. Прокурором також заявлено цивільний позов про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням державі на суму 19,357 млрд гривень.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *