ОСТАННІ НОВИНИ

Росія розгортає додаткові пункти запуску дронів по Україні, – британська розвідка

Маркіян Рой

|

Росія, ймовірно, розосередить можливості запуску своїх БПЛА типу «Shahed» в кількох місцях, щоб ускладнити роботу ППО України. Про це повідомило міністерство оборони Британії із посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається, 12 грудня Росія запустила щонайменше 15 ударних безпілотних літальних апаратів типу «Shahed» з Балаклавського району Криму. Це новий стартовий майданчик із запуску дронів на південь від Севастополя.

Російські офіційні особи 5 грудня заявили, що Росія нібито перехопила 41 український БПЛА, який хотів атакувати російську військову інфраструктуру в Криму, в тому числі в районі мису Чауда. Цей мис у південно-східному Криму є відомим стартовим майданчиком для безпілотників типу «Shahed», який використовується росіянами з початку вересня 2023 року.

За даними розвідки, зараз Балаклава є п’ятим підтвердженим пунктом запуску БПЛА, який використовується в операціях Росії проти України. Серед інших – полігони на мисі Чауда, в Єйську, Приморсько-Ахтарську та Курську.

«Росія, швидше за все, розосередить свої можливості запуску БПЛА односторонньої дії в кількох місцях як для захисту сил, так і для ускладнення зусиль протиповітряної оборони України. Росія, ймовірно, використає додаткові пускові майданчики у відповідь на українські атаки, змусивши Україну адаптуватися до нових транзитних коридорів цих систем», – йдеться у зведенні.

Нагадаємо, що протиповітряна оборона України в ніч на 13 грудня знищила 10 дронів-камікадзе та 10 балістичних ракет.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *