ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині чоловік у військовій формі погрожував силою відвезти священника до ТЦК. Деталі

Ольга Денисяка

|

У мережі поширили відео, на якому чоловік у військовій формі грубо спілкується зі священником на Львівщині та погрожує його силою відвезти до ТЦК та СП. У Львівському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки заявили, що чоловік не є їхнім працівником, а втрутився в розмову між їхніми працівниками та священиком під час видачі повістки, бо має до священника особисту неприязнь.

У соцмережах опублікували відео, на якому чоловік у військовій формі грубо спілкується зі священником, погрожує йому і каже, що якщо священник не з’явиться до ТЦК, то його туди відвезуть силою, або заберуть сина. Інцидент трапився в Стрийському районі, а священиком є отець Андрій Чмир, який служить у греко-католицькій церкві в селі Дуліби.

Першим на відео відреагував голова Львівської ОВА Максим Козицький. Він зобов’язав Львівський обласний ТЦК та СП з’ясувати, чи дійсно чоловіки у формах на відео є їх працівниками та провести перевірку.

«На відео чоловік у військовій формі каже, якщо священник не зʼявиться у ТЦК, то його відвезуть туди силою.  Судячи зі всього, люди на відео знайомі і в чоловіка у військовій формі є особиста образа на отця. Ситуація потребує повного зʼясування, адже в інтернеті є лише фрагмент відеозапису і вирвана з контексту розмова. Прошу керівництво Львівський обласний ТЦК та СП зʼясувати, чи дійсно чоловіки у формах на цьому відео є працівниками ТЦК, і дати оцінку їхнім діям», – йдеться в повідомленні.

Зранку 13 грудня у ТЦК та СП заявили, що вже провели службову перевірку і запевняють, що чоловік військовій формі з відео не є працівником військкомату. Його назвали «цивільним у військовій формі» та додали, що чоловік має особисту неприязнь до священника. 

«Під час здійснення планового оповіщення для уточнення військо-облікових даних військовозобовʼязаних в процес роботи військослужбовців ТЦК та СП втрутилась цивільна особа у військовій формі, що має особисту неприязнь до священнослужителя. Водночас дії військослужбовців ТЦК та СП були правомірними, повістка була виписана заздалегідь. Громадянин (священник), який являється військовозобовʼязаним викликався у ТЦК та СП для уточнення військооблікових даних. Нагадуємо, що в країні триває повномасштабна війна, обовʼязок кожного громадяни зʼявитись для уточнення облікових даних у разі утримання повістки», – йдеться у повідомленні ТЦК та СП.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *