ОСТАННІ НОВИНИ

В Австрії вважають, що Україна має приєднатись до ЄС, але без прискореної процедури

Маркіян Рой

|

Федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер заявив, що Україні треба запропонувати членство у Європейському Союзі, однак вступити туди країна має не на «нинішніх умовах» і «без преференцій». Про це йдеться на сайті австрійського парламенту, передає hromadske.

За словами канцлера Негаммера, Україні треба запропонувати приєднатись до ЄС «на знак солідарності». Однак Австрія не погодиться на «преференції» для нашої країни, зокрема відносно Боснії й Герцоговини, яка також зараз веде переговори про вступ.

Канцлер також заявив, що вступ до ЄС є «мотором» реформ у тих країнах, які бажають приєднатися до Союзу. Утім, якщо ЄС хоче бути «придатним» для розширення, внутрішні реформи також потрібні, каже Негаммер.

На думку одного з австрійських депутатів, Україна сама прагне «належного процесу вступу», який буде заснований на ефективності.

Нагадаємо, раніше Словаччина оголосила, що готова підтримати відкриття переговорів з Україною про вступ до Європейського Союзу.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *