ОСТАННІ НОВИНИ

В енергосистемі України знову є дефіцит

Ольга Денисяка

|

11 листопада в енергосистемі України знову виник дефіцит. Для підтримки балансу залучили аварійну допомогу з Румунії та Польщі. Про це йдеться в повідомленні пресслужби «Укренерго».

Причини дефіциту потужності – недостатній обсяг генерації на тлі високого рівня споживанні в країні.

«Можливості електростанцій щодо збільшення виробництва електроенергії все ще сильно обмежені. Сьогодні одразу три енергоблока не включились в роботу у визначений час через продовження терміну аварійного ремонту. На інших блоках теплоелектростанцій тривають аварійні та планові ремонтні роботи, а сонячні електростанції не можуть працювати на максимумі своїх можливостей через щільну хмарність по всій країні. 

Диспетчерський центр «Укренерго» вже зранку бачить, що споживання перевищує прогнозний рівень на 2,2%. Це еквівалентно роботі щонайменше двох додаткових блоків теплових електростанцій, потужностей яких наразі немає в наявності. В окремих областях зростанню споживання сприяє і погіршення погодних умов: сильний вітер та ожеледиця», – йдеться в повідомленні.

Ліміти споживання в регіонах не запроваджувались, графіки відключень не вводилися та не прогнозуються.  Для уникнення дефіциту і підтримки балансу між виробництвом та споживанням в енергосистемі закликають ощадливо споживати елетроенергію. 

Для уникнення відключень та підтримки балансу в енергосистемі Диспетчерський центр «Укренерго» змушений з 7 грудня щодня залучати аварійну допомогу від операторів системи передачі електроенергії сусідніх країн. Зокрема, сьогодні з Румунії та Польщі. 

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *