ОСТАННІ НОВИНИ

Фехтувальниця Ольга Харлан здобула «срібло» на етапі Гран-прі в Орлеані

Маркіян Рой

|

Шаблістка Ольга Харлан виборола «срібло» на першому етапі Гран-прі з фехтування в сезоні 2023/24. Змагання пройшли у французькому Орлеані. Про це повідомляє Суспільне Спорт.

Збірна України з фехтування на шаблі заявила на змагання 12 спортсменів. По шість українців мали виступи в чоловічому й жіночому турнірах Гран-прі.

У чоловічому турнірі до основної сітки пройшли два українці – Юрій Цап і Олексій Стаценко. Обоє, втім, завершили виступи вже після перших сутичок основи і не пройшли до 1/16 фіналу.

Натомість у жіночому турнірі Ольга Харлан з Аліною Комащук пробилися до фінальної сітки й змагалися в раунді 1/8 фіналу. Комащук програла свою першу сутичку болгарці Ренаті Катоні, а Харлан продовжила виступи й поборолася за головну медаль Гран-прі.

На шляху до фіналу Ольга Харлан здолала італійку К’яру Морміле (15-7), корейку Чон Ха-Юн (15-13) та француженку Сесілію Бердер (15-11).

Зупинити Харлан у фіналі вдалося іншій француженці, володарці особистої олімпійської «бронзи» Токіо Манон Апіті-Брюне. Українка вела проти господарки змагань за рахунку 11:10, але пропустила чотири поспіль уколи й згодом поступилася 12:15.

Для Харлан це третя срібна медаль на Гран-прі та 28-ма загалом за кар’єру.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *