ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на 15 років засудили колаборанта з Луганщини 

Ольга Денисяка

|

У Львові до 15 за ґратами засудили зрадника з Луганщини, який пішов на співпрацю з російськими окупантами та став псевдокерівником правоохоронного органу в Скадовську. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури. 

В суді довели, що у травні 2022 року в окупованому Скадовську у Херсонській області обвинувачений добровільно пішов на співпрацю з ворогом та зайняв посаду у незаконному правоохоронному органі. Окупанти призначили його на службу керівником у так званий «Скадовское районное отделение Главного управления Министерства внутренних дел  по Херсонской области». Останнє було створене представниками держави-агресора.

«Перебуваючи на псевдопосаді, чоловік здійснював підбір кадрів та співробітників у лави так званої поліції. Також він організовував матеріально-технічне забезпечення незаконно створеного підрозділу. Окрім цього, фігурант надавав вказівки щодо незаконного затримання громадян, яких згодом утримували в приміщенні так званого відділу поліції», – йдеться в повідомленні. 

Суд визнав уродженеця Луганщини винним у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Йому призначили покарання у виді 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна. Також позбавлено права обіймати будь-які посади в органах державної влади України терміном на 15 років.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *