ОСТАННІ НОВИНИ

Розвідка Британії пояснила, чому РФ систематично обстрілює острів Зміїний

Маркіян Рой

|

Розвідка Великої Британії проаналізувала збиття в районі острова Зміїний зенітниками Повітряних сил України російського бомбардувальника Су-24М, який намагався завдати ракетно-бомбового удару по півдню Одещини. Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії за 8 грудня, повідомляє Європейська правда.

За словами відомства, РФ здійснює ризиковані місії літаками щодо острова з літа 2023 року, ймовірно, через те, що об’єкт став символом українського опору, і Росія хоче продемонструвати, що вона здатна демонструвати силу по всьому Чорному морю.

Розвідка вказує, що екіпаж збитого Україною бомбардувальника Су-24М, який складався з двох осіб, ймовірно, загинув, а місцезнаходження та оперативні умови надзвичайно ускладнюють російську пошуково-рятувальну місію.

“Обидві сторони продовжують зазнавати регулярних втрат бойових літаків. Загалом протиповітряна оборона продовжує серйозно обмежувати ефективність тактичних повітряних операцій”, – резюмує Міноборони Британії.

Нагадаємо, увечері, 5 грудня, зенітники Повітряних сил знищили в районі острова Зміїний ворожий бомбардувальник Су-24М, який намагався завдати ракетно-бомбового удару по півдню Одещини.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *