ОСТАННІ НОВИНИ

Росіяни випустили по Україні 19 ракет, ППО збила 14

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю зранку, 8 грудня, російські окупанти випустили по Україні 19 крилатих ракет Х-101 Х-555, протиповітряна оборона знищила 14 із них. Про це в ефірі національного телемарафону повідомив речник Повітряних Сил Юрій Ігнат.

Всі ракети ворог випустив зі 7 літаків стратегічної авіації Ту-95. За попередніми даними, Україну загалом атакували 19 крилатих ракет Х-101 Х-555.

«Маємо непоганий результат роботи ППО − 14 знищених ракет. Збили їх на Київщині та Дніпропетровщині. Спершу ракети слідували курсом до Дніпра, а звідти частина з них попрямувала на Київ, а частина − вдарила по об’єктах інфраструктури на Дніпропетровщині. На жаль, не вдалося збити всі. На жаль, відомо вже про загиблого», − сказав Юрій Ігнат.

За даними МВС, на Дніпропетровщині удар прийшовся по Павлограду, тут загинула одна людина, ще четверо дістали поранення.

На Київщині уламки ракет пошкодили приватні житлові будинки. Наразі інформації про постраждалих нема.

Додамо, що це вперше за тривалий час росіяни вдались до атаки саме крилатими ракетами. Досі вони фактично щодня застосовували «Шахеди» та іноді ракети С-300, якими били по прикордонних і прифронтових регіонах.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *