ОСТАННІ НОВИНИ

Рада посилила незалежність САП, але «правки Лозового» скасувала частково

Маркіян Рой

|

Верховна Рада на засіданні 8 грудня в цілому прийняла закон, який виокремлює Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру в окремий орган прокуратури, однак в рамках цього законопроекту не скасувала повністю скандальні «правки Лозового». Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк.

За закон проголосувало 298 депутатів. Крім виокремлення САП в окремий орган, вдосконалюється процедура конкурсного відбору прокурорів, керівництва та передбачаються нові механізми дисциплінарного контролю та зовнішнього аудиту САП.

Нардеп Ярослав Железняк зазначає, що «правки Лозового» в законопроекті скасовані «лише дуже частково».

Депутатка Ірина Геращенко зазначає, що скасовуються поправки щодо терміну розслідування до вручення підозри. На період воєнного стану було встановлено термін 30 місяців для розслідування до вручення підозри, тепер ці обмеження скасовано і розслідування може тривати безтерміново.

Центр протидії корупції (ЦПК) наголошує, що правоохоронний комітет, який готував порівняльну таблицю до законопроекту, лишив у законопроєкті ключову норму «правок Лозового» – п.10 ч.1 ст. 284 КПК. У ЦПК зазначили, що без її скасування інші зміни не мають рації.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *