ОСТАННІ НОВИНИ

МОК допустив росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 у нейтральному статусі

Маркіян Рой

|

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) допустив до Олімпійських ігор-2024 індивідуальних спортсменів з Росії та Білорусі у нейтральному статусі, команди участі не братимуть. Про це повідомляє Українська правда.

Зазначають, що діють суворі умови відбору на ігри, включно з антидопінговими правилами.

МОК пише, що станом на 8 грудня 2023 року лише 11 «нейтральних спортсменів» (8 із російським паспортом і 3 з білоруським) виконали критерії допуску для участі в Олімпіаді-2024.

Для порівняння, понад 60 українських спортсменів уже пройшли відбір на ігри. Очікується, що українська делегація буде приблизно такого ж розміру, як на Олімпійських іграх у Токіо-2020.

«Кваліфіковані спортсмени з російським або білоруським паспортом будуть зареєстровані як індивідуальні нейтральні спортсмени і змагатимуться як індивідуальні нейтральні спортсмени. Команди спортсменів з російським або білоруським паспортом не допускають. Спортсмени, які активно підтримують війну, не матимуть права брати участь у змаганнях», – йдеться в повідомленні.

Також не допускають до ігор спортсменів, які уклали контракт на службу в російській чи білоруській армії та спецслужбах.

На Олімпійських іграх-2024 також забороняють символіку Росії та Білорусі і не запрошуватимуть представників влади цих країн.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *