ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська мисткиня отримала премію Катерини Білокур

Маркіян Рой

|

Премію імені Катерини Білокур у 2023 році присуджено трьом митцям. Однією з них стала львівська мисткиня Лідія Борисенко з циклом творів «Українські берегині». Про це повідомили у пресслужбі Держмистецтв.

Перемогу львівська художниця здобула завдяки творам з циклу «Українські берегині».

Переможцями також стали: Захар Стринадюк (тарелі «Цвіт папороті», «Краса Карпат», «Зірка Карпат», «Натхнення», «Mandala») і Ольга Цибуля (цикл творів – керамічний посуд «Актуальна автентика: за мотивами Бубнівського гончарського осередку»).

Премія імені Катерини Білокур присуджується щороку до дня народження художниці, 7 грудня. Її отримують майстри народного мистецтва за твір чи цикл творів, що відзначаються автентичністю та високою професійною майстерністю.

Довідково

Лідія Борисенко народилась у Львові, закiнчила Республіканську художню школу (вiддiл живопису) та Львівський державний художній інститут прикладного та декоративного мистецтва (вiддiл художнього текстилю). Працює у технiцi гобелену, вишивки, батiку, графіки, писанки, живопису. Членкиня Національної спілки художників України з 1994 року. Її твори є в приватних колекціях в Україні, Німеччині, Великій Британії, Фінляндії, Бельгії та США.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: ART14

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *