ОСТАННІ НОВИНИ

Взяли під варту ще одного суддю Київського апеляційного суду, якого підозрюють у корупції

Ольга Денисяка

|

ВАКС обрав запобіжний захід судді Київського апеляційного суду Юрію Сливі у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2,5 млн грн. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Слідчий суддя застосував до указаного підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 2,5 млн грн з покладенням відповідних процесуальних обов’язків. Термін дії запобіжного заходу – 60 діб.

Суддя Київського апеляційного суду разом з іншими трьома суддями апеляційного суду підозрюється в одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

Суд ухвалив взяти вказаного підозрюваного під варту у залі суду.

Нагадаємо, 30 листопада прокурори Печерського повідомили про підозру чотирьом суддям Київського апеляційного суду.
Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 368 КК України.

29 листопада прокурори САП та детективи НАБУ викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тис. дол. США за ухвалення рішення про скасування арешту майна.

Встановлено, що 28 листопада «суддя-посередник» отримав від представника приватної компанії неправомірну вигоду за задоволення скарги на ухвалу місцевого суду про накладення арешту на майно.

Після одержання коштів вказаний суддя 10 тис. дол. США залишив собі, а 25 тис. дол. США передав колегам, які виносили судове рішення. 29 листопада 25 тис. дол. США були розподілені між всіма членами колегії суддів, які здійснювали апеляційний розгляд.

Під час обшуків за місцем знаходження та проживання суддів детективи вилучили кошти, одержані в якості неправомірної вигоди.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *