ОСТАННІ НОВИНИ

В окупованій Новій Каховці оголосили евакуацію

Андрій Котенський

|

Російські окупанти Нової Каховки, що у Херсонській області, оголосили про евакуацію населення.

Адміністрація окупантів повідомляє, що евакуація добровільна і відбуватиметься у середу, 13 грудня.

«13 грудня 2023 року проводитимуться планові заходи щодо добровільної евакуації мешканців Новокахівського міського округу. Місце збору: м. Нова Каховка, вул. Свєтлова 1, (стоянка біля міської лікарні). Час відправлення: 11:00 год», – йдеться у повідомленні.

Людей вивозитимуть лише за попереднім записом на евакуацію, що здійснюється у громадській приймальні за адресою: м. Нова Каховка, пр. Перемоги, 18а.

Евакуацію оголосили через те, що Нова Каховка дуже близько до лінії фронту.

«Евакуація проводиться у зв’язку з тим, що населені пункти Новокаховського міського округу знаходяться в 15-кілометровій зоні лівого берега Дніпра на лінії бойового зіткнення. Її проводять для тих, хто бажає добровільно виїхати на безпечну територію і не має змоги виїхати самостійно», – йдеться у повідомленні окупантів.

Як відомо до окупації в місті проживало понад 45 тисяч українців. Міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко припускає, що місто покинуло 2\3 його жителів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *