ОСТАННІ НОВИНИ

Німеччина надає додаткові 17 мільйонів євро на житло для переселенців

Маркіян Рой

|

Уряд Німеччини через банк KfW додатково виділив 17 млн євро гранту на пільгові житлові кредити для внутрішньо переміщених осіб. Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

Зазначені кошти планують використати для виділення близько 400 нових пільгових житлових кредитів у 2024 році.

Заступник надзвичайного і повноважного посла Німеччини в Україні Тім Пранге зазначив, що попередня частина цього проєкту на суму 25,5 мільйонів євро вже була успішно реалізована у 2021-2022 роках. Він також повідомив про додаткову підтримку у вигляді 17 мільйонів євро, що є складовою німецько-українського співробітництва для розвитку.

«Разом із нашими українськими партнерами ми дуже швидко побачили, що цей проєкт викликав значну зацікавленість. Саме тому сьогодні ми оголосили про додаткову підтримку у вигляді 17 мільйонів євро», – підкреслив Тім Пранге.

Він додав, що цей грант є складовою німецько-українського співробітництва задля розвитку, загальна сума якого лише у 2023 році становила понад 600 мільйонів євро

За словами віцепрем’єр-міністерки Ірини Верещук, проєкт з надання пільгових іпотек для ВПО працює вже кілька років і «гарно себе показав».

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *