ОСТАННІ НОВИНИ

В України є план, але без допомоги США є великий ризик програти війну, – Єрмак

Андрій Котенський

|

Київ закликав Конгрес США якнайшвидше проголосувати щодо пакету допомоги Україні, оскільки відтермінування надання Києву американської допомоги нестиме небезпеку того, що Україна програє війну з Росією. Про це заявив керівник Офісу президента України Андрій Єрмак у Вашингтоні, пише Українська правда.

«Великий ризик (буде) того, що ми залишимося в тому ж становищі, в якому перебуваємо зараз. І, звісно, це унеможливить продовження зусиль зі звільнення (українських територій) і створить великий ризик програти цю війну», – заявив Андрій Єрмак.

Він також повідомив, що відмова від прямої бюджетної підтримки України становить загрозу, оскільки наступного року український уряд очікує дефіцит бюджету в розмірі $43 млрд.

«Звичайно, без цієї прямої бюджетної підтримки буде важко залишатися… на тих самих позиціях… щоб люди дійсно вижили… у ситуації, коли війна триватиме», – сказав він.

Єрмак, який уже вдруге за останні кілька тижнів перебуває з візитом у Вашингтоні, закликав Конгрес якнайшвидше проголосувати щодо пакета допомоги, заявивши, що в Києва є план на наступний рік.

«У нас дійсно є план, і цей план… включає військові операції… охоплює дипломатичну діяльність і, звісно, охоплює нашу співпрацю у сфері комунікацій та інформації», – додав він.

Офіс президента повідомив, що в межах візиту до США Андрій Єрмак, голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і міністр оборони Рустем Умєров зустрілися з головою комітету з закордонних справ Палати представників Конгресу США Майклом Макколом, головою комітету з питань розвідки Палати представників Конгресу Майком Тернером і головою комітету зі збройних сил Палати представників Майком Роджерсом.

Як відомо, 4 грудня представники Білого дому заявили, що у США закінчуються кошти на допомогу Україні, виділені раніше, і що відсутність подальшої допомоги може допомогти Володимиру Путіну перемогти у війні. Директорка Адміністративно-бюджетного управління США Шаланда Янг написала про це лідерам партій.

Радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван закликав Конгрес підтримати запит Білого дому на додаткове фінансування для України, застерігши, що відмова проголосувати за нього допоможе РФ.

Байден назвав безумством можливу відмову США від підтримки України.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *