ОСТАННІ НОВИНИ

Працював у мерії Любліна. На фронті загинув молодий Герой Микола Мялковський

Андрій Котенський

|

У понеділок, 4 грудня, на фронті загинув 28-річний Микола Мялковський, який до повномасштабного вторгнення працював у Департаменті стратегії та підприємництва мерії Любліна (Польща). Про смерть свого випускника повідомив Національний університет «Острозька академія».

Микола Мялковський, був єдиним сином у сім’ї, він був справжнім прикладом гідного чоловіка, який пішов боронити свою країну.

«Мій син загинув як Герой під час виконання священного обовʼязку за свободу України. Це дуже дорога ціна для мене. Єдиний, найкращий у світі син! Він у перший день війни написав заяву на роботі в Люблінській міській раді і приїхав на захист додому. Це для мене – подвиг і рішення справжнього чоловіка. Серце моє розбите. Ти завжди був для мене прикладом і натхненням», – повідомила мати хлопця Тетяна Мялковська.

Тіло Героя привезуть додому в Луцьк 6 грудня. Поховання заплановане на четвер, 7 грудня, о 12.00 в Центральному Соборі.

Також відомо, що Микола Мялковський навчався в Люблінському католицькому університеті. Працював молодшим спеціалістом з навчального забезпечення в мерії Любліна. Після початку війни вступив до 100-ї окремої бригади територіальної оборони України. У мерії польського Любліна сподівалися, що Микола Мялковський рано чи пізно повернеться до них на роботу і до останнього зберігали його ім’я на сайті мерії.

До слова, Микола був одним із 80 тисяч чоловіків, що від початку повномасштабного вторгнення повернулися із роботи у Польщі в Україну.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *