ОСТАННІ НОВИНИ

Підозрюваний у зловживаннях депутат від «Слуги народу» у Самборі склав мандат

Наталя Дуляба

|

Підозрюваний у зловживаннях під час ремонту доріг у Самборі депутат від «Слуги народу» Євген Квас склав мандат депутата Самбірської районної ради. Фото написаної депутатом заяви з’явилося в соцмережах, у районній раді очікують офіційного її подання. Про це повідомляє Zaxid.net.

Євген Квас був обраний депутатом Самбірської райради за списком партії «Слуга народу» на місцевих виборах 2020 року, очолював бюджетну комісію. Після оголошення йому підозри в кримінальну провадженні він заявив про відмову від мандата.

Виконувач обов’язків голови Самбірської райради, керівник справами Михайло Павлючик розповів, що станом на ранок 6 грудня заява Євгена Кваса про складання повноважень ще не надійшла до райради. «Є фотографія в соцмережах, але до районної ради заява ще не дійшла. Проект рішення я підготую сьогодні на основі фотографії. Заява буде, він сказав, що її подасть», – каже Михайло Павлючик.

За даними правоохоронців, виконувач обов’язків керівника комунального підприємства Самбірської міської ради «Об’єднане» Євген Квас допоміг матері своєї підлеглої, що працює в КП двірничкою, оформити ФОП, після чого укладав із нею договір на ремонт вулиць.

При цьому до виконання робіт він залучав комунальну техніку та штатних працівників. Загалом таким чином з міського бюджету витратити 1,5 млн грн.

Слідчі повідомили йому про підозру у зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки за ч. 2 ст. 364 ККУ. 24 листопада Галицький районний суд Львова обрав Євгену Квасу запобіжний захід та відсторонив від посади очільника КП «Об’єднане». Суд встановив йому 214,7 тис. грн застави.

 Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *