ОСТАННІ НОВИНИ

Світовий банк надасть Україні 1,2 мільярда доларів позики на соцвиплати

Ольга Денисяка

|

Міністерство соціальної політики та Світовий банк підписали угоду щодо започаткування нового проєкту «Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності (INSPIRE)». Про це йдеться в повідомленні пресслужби Мінсоцполітики.

4 грудня Міністр соціальної політики Оксана Жолнович, та Аруп Банаджері, Директор Світового Банку у справах Білорусі, Молдови та України, підписали Угоду щодо започаткування нового проєкту «Інвестиції у соціальний захист задля підвищення охоплення, стійкості та ефективності (INSPIRE)». Мета проєкту – фінансування 29 видів соціальних виплат найбільш вразливим верствам населення України, а також підтримка реформ у сфері соціального захисту в Україні.  

« Міжнародні партнери продовжують системно підтримувати іі видатки на соціальну сферу, та здійснення важливих реформ у цій царині. Проєкт INSPIRE фінансується за рахунок позики Світового банку у розмірі 1,2 млрд доларів США із Цільового фонду з надання необхідної кредитної підтримки Україні (ADVANCE Ukraine), що підтримується Урядом Японії», – йдеться в повідомленні.

Кошти проєкту будуть спрямовані до загального фонду Держбюджету і забезпечать фінансування 29 соціальних виплат, які вже передбачено в державному бюджеті на 2023 і 2024 роки. Таким чином, Світовий банк підтримує стійкість соціальних видатків, і дозволяє вчасно спрямовувати виплати тим громадянам, які їх потребують.  

Крім того, проєкт спрямований на реалізацію низки важливих реформ у сфері соціального захисту – передумовою отримання коштів є низка кроків щодо подальшої цифровізації системи соціальної підтримки; підвищення адресності виплат для внутрішньо-переміщених осіб; запровадження механізму співфінансування окремих соціальних послуг з державного бюджету. Разом, ці кроки мають на меті підвищення прозорості, ефективності, фокусуванні соціальних виплат на тих громадян, які найбільше їх потребують.  

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *