ОСТАННІ НОВИНИ

США дадуть Україні тисячі тонн металу, щоб захистити енергооб'єкти

Ольга Денисяка

|

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) надасть Україні 20 тисяч тонн металу для будівництва споруд другого рівня захисту обʼєктів енергетики від атак РФ. Як про це повідомило Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.

У межах проєкту енергетичної безпеки, що фінансується Урядом Сполучених Штатів Америки через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) Агентство відновлення отримає 20 тисяч тонн металу для будівництва споруд другого рівня захисту. Це захист від дронів та шахедів. Вже з березня поточного року навколо основної мережі Укренерго зводяться бетонні конструкції. 

Загалом до другого рівня захисту відносяться 22 підстанції, 63 автотрансформатори у 14 областях. 

Проєкт із забезпечення будівництва металом реалізує компанія Tetra Tech ES, яка є підрядником USAID в рамках  підписаного раніше меморандуму про взаєморозуміння.

Компанія закуповує метал в українського виробника, а вже із виробництва він транспортується на будівництво. Перша партія вже застосовується на будівництві

«Відсоток арматури у проєкті – один із найбільших по обсягу і вартості. Отримуємо метал у якості благодійної допомоги. Це важливий  внесок  у захист енергетичної інфраструктури України та швидкого будівництва захисних споруд. 

Зараз відбувається доставка першої партії металу.  На сьогодні  отримали близько 5 тисяч тонн арматури, яку вже використовують при спорудженні антидронових захисних споруд у західних, центральних та південних регіонах», – коментує заступниця голови Агентства відновлення Валерія Іванова. 

Зазначимо, що рішення про захист енергетичних обʼєктів було прийнято Урядом та Генеральним Штабом ЗСУ. Агентство працює спільно з НЕК «Укренерго» – NPC Ukrenergo, яке формує завдання на проєктування та будівництво. Під час проєктування використовуються вихідні дані від Генштабу, настанова для інженерних військ та міжнародні нормативні документи, отримані від спеціалізованих фахівців під час проходження навчання у Великій Британії за нормативами та стандартами Великої Британії та США.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *