ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні – Міжнародний день волонтерів

Андрій Котенський

|

В Україні та світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтерів. Цей день присвячений вшануванню роботи всіх, хто своєю безкорисливою працею роблять внесок для суспільства.

Свято було засновано ще у 1985 році за ініціативою Генеральної Асамблеї ООН. В сучасній Україні волонтерський рух розпочався в 90-х роках, а офіційно його визнали 10 грудня 2003 року постановою Кабінету Міністрів.

У міжнародному контексті – це свято, яке покликано відзначити та нагадати всім про роль волонтерів у вирішенні найактуальніших проблем нашого часу – бідності, освіти, охорони здоров’я, екології та інших сфер суспільства.

Найбільш потужний сплеск українського волонтерства відбувся, коли путінська терористична росія розв’язала проти України війну. Люди жертвували усім: часом, грішми, часто здоров’ям і життям.

Волонтери добровольцями йшли на фронт, збирали допомогу, везли на передову все, що могли, починаючи зі шкарпеток і закінчуючи тепловізорами, приймали біженців, здавали кров пораненим, знаходили потрібні ліки, плели маскувальні сітки й готували продуктові набори.

«Сьогодні, у Міжнародний день волонтерів, висловлюємо щиро слова вдячності та поваги тим, хто пліч-о-пліч із українськими захисниками став на захист нашої держави.

Важко переоцінити значення діяльності людей, які за покликом серця йдуть на допомогу іншим людям. Особливо у непростий час війни. З початком російської воєнної агресії проти України волонтерський рух в нашій країні став по-справжньому всенародним.

Зичу вам, шановні друзі-волонтери, невичерпного оптимізму, прихильної долі, твердої впевненості у вашій вкрай необхідній справі, наснаги в служінні інтересам добра і людяності, звитяг та звершень», – привітав волонтерів керівник НАСВ імені гетьмана Петра Сагайдачного Павло Ткачук.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *