ОСТАННІ НОВИНИ

Пам’ятку в самому центрі Львова продають за 373 мільйони

Наталя Дуляба

|

Державний «Укрексімбанк» виставив на аукціон свою філію в центрі Львова – п’ятиповерхову пам’ятку архітектури на площі Міцкевича, 4. Стартова ціна становить 373,6 млн грн. Відповідне оголошення розмістили на OpenMarket.

Загальна площа будинку становить 7 108 м кв. З боку вул. Вороного є парковка, також тут є сучасні системи опалення та кондиціонування, автономне газове опалення.

Продати нерухомість, як кажуть в «Укрексімбанку», вирішили задля оптимізації витрат, адже зараз використовують лише 15% будівлі.

Стартова ціна об’єкта – 373,6 млн грн. Самі торги відбудуться онлайн 9 січня на OpenMarket (держпідприємство «СЕТАМ» Міністерства юстиції України).

Історична довідка:

Будівля на площі Міцевича, 4 є пам’яткою архітектури місцевого значення. Її збудували у 1804 році під готель «Європейський» («Hotel d’Europe»), що є одним із найдавніших у Львові. Початкова будівля готелю мала лише один поверх, згодом її розбудували до чотирьох.

У 1870-х фасад готелю виконали в неоренесансному стилі. У цей час тут також діяла книгарня і друкарня Францішека Ріхтера, у якій видавалися популярні львівські газети «Кур’єр Львівський» та «Стріха». На даху будинку у 1877-1887 рр. містилося фотоательє Едварда Тшемеського, а пізніше – Кароля Рошкевича, Людвіка Вележинського.

В 1895 році готель придбав ресторатор Альберт Сковрон (Шковрон), на замовлення якого у дворі прибудували ресторан. У 1949 році назву готелю «Європейський» змінили на «Україна».

З 2006 року в будівлі, переобладнаній у стилі австрійського класицизму 60-70-х років XIX століття, відкрили центральний офіс «Укрексімбанку».

 Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Укрексімбанк, Центр міської історії

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *