ОСТАННІ НОВИНИ

На Запоріжжі окупанти шукають дезертирів і партизанів, – Генштаб

Наталя Дуляба

|

На тимчасово окупованій частині Запорізької області росіяни активно шукають не лише учасників руху опору, а й власних дезертирів. Про це повідомив речник Генштабу Андрій Ковальов.

Відомо, що окупантів-дезертирів шукали 1 грудня у селі Єлисеївка, що більше ніж за 60 км від лінії зіткнення. Тут рашисти перевіряли приватні будинки, підвали, намагаючись знайти солдатів-утікачів.

Втім під час рейду загарбники перевіряли особисті документи місцевих мешканців, зокрема і ті, які засвідчують право власності на житло.

Не зменшується бажання росіян викрити й партизанський рух. Так, у селищі Комиш-Зоря Запорізької області на блокпостах зупиняють увесь без виключення транспорт й перевіряють паспорти у цивільних, а також їхні смартфони.

«На телефонах окупанти шукають та вивчають вміст месенджерів Telegram, WhatsApp, Signal. Очевидно у такий спосіб загарбники шукають українські сили спротиву на окупованих територіях», – сказав Андрій Ковальов.

 Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *