ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні модифікують ракети «Нептун»

Ольга Денисяка

|

В Україні працюють над створенням нової версії ракет для комплексу «Нептун». Про це розповів заступник міністра оборони України, генерал-лейтенант Іван Гаврилюк в інтерв’ю АрміяInform.

«Зараз ведеться робота щодо створення так званого довгого «Нептуна». Йдеться про нову модифікацію ракети для комплексу «Нептун». Також ведеться активна робота разом з міністерством стратегічних галузей промисловості стосовно зміцнення системи ППО», – зазначив  Іван Гаврилюк.

Він додав, що наразі не може говорити більш детально, але зазначив, що триває робота над модернізацією зенітно-ракетних комплексів «Бук» та С-300.

Як пише портал Мілітарний, конструктори працюють над модифікацією протикорабельної ракети «Нептун» для ураження наземних цілей. Ракета мала отримати нову систему наведення. Видання повідомляє, що нова ракета може запускатись з тієї ж пускової установки, що і раніше. Вона має максимальну дальність у 400 км і бойову частину масою у 350 кілограмів (150 кг у протикорабельної версії).

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *