Ще один нардеп складає мандат

Андрій Котенський

|

Народний депутат України Дмитро Шпенов написав заяву про дострокове припинення своїх повноважень. Про це повідомив спікер парламенту Руслан Стефанчук.

Заяву Штепанова розглянуть на найближчому засіданні парламенту.

«До Верховної Ради України надійшла заява від Шпенова Дмитра Юрійовича про складення депутатських повноважень та дострокове припинення повноважень народного депутата України. Відповідну заяву буде розглянуто на найближчому пленарному засіданні», – повідомив Стефанчук.

Хто такий Шпенов:

Дмитро Шпенов колишній член «Партії регіонів» президента втікача Віктора Януковича та проросійської забороненої партії «Опозиційна платформа». Ставав нардепом чотири рази – шостого, сьомого, восьмого і дев’ятого скликання.

16 січня 2014 року голосував за диктаторські закони.

Згідно з аналітикою руху ЧЕСНО, 21 червня 2022 року під час голосування за Стамбульську конвенцію, був одним з 6 народних депутатів, які проголосували проти.

Наприкінці 2022 року проголосував за скандальну містобудівну реформу (#5655), яка впроваджувалася в інтересах забудовників і нівелювала вплив громадян на відбудову України. Публічне обговорення проєкту не проводилося. ГО, ЗМІ та Асоціація міст України закликали нардепів доопрацювати проєкт. За кілька годин після скандального голосування петиція з вимогою до президента накласти вето набрала більше 25 000 голосів. НАЗК повідомила, що подані антикорупційні зауваження враховані не в повній мірі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *