ОСТАННІ НОВИНИ

Росія несе загрозу країнам Балтії, – генерал НАТО

Андрій Котенський

|

Командувач багатонаціональним Північно-східним корпусом НАТО, генерал-лейтенант Юрген-Йоахім фон Зандрарт повідомляє, що Росія, незважаючи на загарбницьку війну в Україні війну, почала відновлювати свої бойові можливості, що загрожує Балтійському регіону. Про це він заявив в інтерв’ю виданню LRT, пише Європейська правда.

«Наразі Росія значною мірою віддана своїй незаконній війні проти України, але вона вже почала і надалі продовжуватиме відновлювати свій потенціал окремо від війни в Україні, і це створює підвищену загрозу для регіону Балтійського моря», – повідомив Юрген-Йоахім фон Зандрарт

У цьому зв’язку він визнав, що глава МЗС Литви Габріелюс Ландсбергіс, який каже, що Росія мобілізує свої ресурси проти НАТО, має рацію.

«Але ми повинні бути дуже обережними з висновками, які ми робимо з цього. Я думаю, що висновки, які були втілені в дії щодо закупівель і посилення можливостей литовських збройних сил, є дуже мудрими і ведуть у правильному напрямку», – зазначив генерал-лейтенант.

Він також підкреслив: важати, що від Росії можливо захиститися лише за допомогою закупівель безпілотників і засобів протиповітряної оборони, неправильно.

«Об’єднані сухопутні, морські, повітряні, кібернетичні та м’які сили і засоби… все ще визначатимуть поле бою», – додав він.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *