ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові вперше в Україні відбулись змагання операторів дронів серед старшокласників

Андрій Котенський

|

Вперше в Україні Львівський ліцей імені Героїв Крут зініціював та організував змагання операторів дронів серед старшокласників. Взяли участь як представники середніх закладів освіти та центрів національно-патріотичного виховання Львова, так і ліцеїсти спеціалізованих закладів з Острога та Луцька, повідомили у навчальному закладі.

Юнаки та дівчата виконували завдання на кількох етапах: проходження повітряного маршруту спеціальною трасою індивідуально та попарно командою, доставка медичної допомоги умовно пораненому, пошук замаскованого об’єкта, а також творче опрацювання відзнятого матеріалу та створення відеовізитівок команд.

Слід відразу зазначити, що сам факт участі того чи іншого закладу освіти у дронових змаганнях свідчить про розуміння такими ліцеями чи школами сучасних вимог. Вміння пілотувати БпЛА вимагає також високого рівня знання технологій. А змагання перевіряють і вдосконалюють командну співпрацю.

До складу журі увійшли фахівці аеророзвідки з військових структур, які знають теорію та практику пілотування і застосування дронів. Вони й прийняли рішення про оголошення мереможцями змагань команди ліцею імені Героїв Крут. Другу сходинку зайняли колеги з Луцька Volyn Regional Lyceum with Intensive Military and Physical Training. А третій результат за підсумками усіх етапів продемонструвала команда середньої загальноосвітньої школи №42 м.Львова.

Переможці отримали новий квадрокоптер для відточування навичок пілотування.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *