ОСТАННІ НОВИНИ

Уряд призначив військового новим главою Держспецзв'язку

Маркіян Рой

|

Кабінет міністрів призанчив нового голову Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації. Відповідну посаду тепер обійматиме Юрій Мироненко. Про це повідомив представник уряду у ВР Тарас Мельничук.

«Призначено Мироненка Юрія Миколайовича Головою Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України», – зазначив Тарас Мельничук.

До призначення він був військовим, командиром ударної роти БпЛА, яка працює на Запорізькому напрямку, пише Служба.

У 2019 році він долучився до Сил територіальної оборони, а від початку повномасштабного вторгнення обороняв Київ у лавах 112 бригади столичної ТрО. Пізніше обійняв посаду заступника начальника штабу 129 батальйону 112 бригади, вже згодом очолив відділ бригади по роботі з добровольчими формуваннями територіальних громад. Мироненко нагороджений нагрудним знаком «Срібний хрест».

Закінчив Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая. Він бакалавр за спеціальністю «Менеджмент» та магістр з міжнародної економіки. Кар’єру розпочинав у банківській сфері. До жовтня 2023 року був головою правління Інституту суспільно-економічних досліджень — неурядового аналітичного центру, що супроводжує реформи в Україні. Також має досвід роботи у приватних компаніях, в управлінських ланках фінансової, банківської, транспортної, фармацевтичної, хімічної, енергетичної та інших галузей.

Нагадаємо, що керівництво Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України (Держспецзв’язку) викрили на заволодінні 62 млн грн.

24 листопада ексголова Держспецзв’язку Юрій Щиголь, який підозрюється у заволодінні держкоштами на понад 62 млн грн під час закупівлі засобів інформатизації, вийшов з-під варти.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *