ОСТАННІ НОВИНИ

«Укренерго» попереджає про можливий дефіцит електроенергії ввечері

Ольга Денисяка

|

30 листопада у вечірні години – з 16:00 до 18:00 год. – в енергосистемі можливий дефіцит електроенергії. Про це повідомили в «Укренерго».

29 листопада добовий максимум був зафіксований вранці, між 10:00 та 11:00. При середньодобовій температурі 0,4 °C він був на 3% вищий за відповідний показник поки що найхолоднішого дня осені – понеділка, 27 листопад а(-2,3 °C). 

Причини –  зменшення виробництва «зеленої» генерації через щільну хмарність та одночасне відновлення споживання в багатьох населених пунктах, що були знеструмлені через негоду.  

Сьогодні, 30 листопада прогнозована середньодобова температура значно нижча (-4 °C), що спонукає споживання зростати. Також на цей показник впливає одночасне підключення тисяч споживачів, які були знеструмлені через негоду. Енергосистема зазнає перевантаження. Диспетчерський цент «Укренерго» прогнозує дефіцит електроенергії в енергосистемі у вечірні години з 16:00 до 18:00. Застосування графіків відключень не прогнозується.

Енергетики закликають протягом дня споживати електроенергію ощадливо.

Нагадаємо, вперше за тривалий час в енергосистемі України почало бракувати потужностей з кінця листопада. Втім наразі графіків знеструмлень в областях ще не запроваджували.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *