ОСТАННІ НОВИНИ

У Росії підірвали тунель, який з’єднує її з Китаєм, – ЗМІ

Наталя Дуляба

|

У ніч на 30 листопада Служба безпеки України здійснила чергову успішну спецоперацію на території Росії – підірвала Північномуйський тунель ім. Бессолова, який з’єднує РФ із Китаєм. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на власні джерела у правоохоронних органах.

Так, вибух стався на Байкало-Амурській магістралі (Бурятія) в Північномуйському тунелі ім. Бессолова. Як пише видання, цей підрив є роботою СБУ, проте у самій спецслужбі це офіційно не коментують.

За даними журналістів, під час руху вантажного поїзда спрацювали 4 вибухових пристрої. Зараз на місці працює ФСБ, залізничники безуспішно намагаються мінімізувати наслідки спецоперації СБУ.

«Фактично це єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між РФ та Китаєм. І наразі цей шлях, який Росія використовує у тому числі й для військових поставок, паралізовано», – зазначили джерела Суспільного.

Водночас слід зауважити, що 30 листопада Головне управління розвідки Міноборони України заявило про диверсію на залізничній колії у Московській області.

Так, в останні дні листопада у Московській області згоріли дві релейні шафи поблизу населеного пункту Лазєнкі Новопєрєдєлкінского району та біля населеного пункту Артєм’єво міського округу Домодєдово. Як зауважують у ГУР, це є важливі ділянки російської залізниці, і те, що їх вдалося паралізувати, «серйозно ускладнило логістику» росіян.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *