ОСТАННІ НОВИНИ

Словацький прем’єр мріє про нормалізацію відносин між його країною та терористичною РФ

Андрій Котенський

|

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що його країна має підготуватися до нормалізації словацько-російських відносин після закінчення війни в Україні. Про це пророчійський політик повідомив після зустрічі з послами США і РФ, передає Європейська правда.

Фіцо на зустрічі з послами виклав їм своє бачення розвитку словацько-американських і словацько-російських відносин.

«Словацька Республіка є членом ЄС і НАТО, що, природно, впливає на наші зовнішньополітичні пріоритети. З іншого боку, це не може обмежувати нас у виборі суверенних позицій, які не завжди відповідають політиці єдино правильного погляду, що просувається в Європейському Союзі. Зовнішньополітичним пріоритетом, який я маю намір реалізовувати, є захист і просування словацьких національних інтересів, які включають підтримку мирних ініціатив, а не війни в Україні», – сказав прем’єр-міністр.

Він розповів обом послам про національні пріоритети Словаччини, а також про своє бачення війни в Україні. За його словами, стратегія ЄС та США «явно не спрацьовує».

«Словаччина також зобов’язана підготуватися до періоду після закінчення війни в Україні та до нормалізації словацько-російських відносин», – додав Роберт Фіцо.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *