ОСТАННІ НОВИНИ

Польща приєдналася до бойкоту засідання міністрів ОБСЄ через участь Лаврова

Ольга Денисяка

|

Міністр закордонних справ Польщі Шимон Шинковський вель Сенк оголосив, що не братиме участі в міністерському засіданні Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) через присутність на ньому очільника російського МЗС сергія лаврова, повідомляє hromadske.

Польський міністр сказав, що участь лаврова на тих самих правах, що й для інших глав МЗС, є «неприйнятною» для Польщі, і жоден інший представник польського дипломатичного відомства не доєднається до засідання.

«Ми вважаємо, що присутність російського міністра закордонних справ за столом організації, яка має будувати мир і безпеку в Європі, не можна ігнорувати», – наголосив він.

 

Нагадаємо, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба бойкотуватиме міністерське засідання ОБСЄ, яке відбудеться 30 листопада та 1 грудня у Скоп’є в Північній Македонії через присутність лаврова.

Згодом міністри закордонних справ Литви, Латвії та Естонії опублікували спільну заяву, у якій заявили, що також не братимуть участі в засіданні.

«Моє бачення: лаврову місце в спеціальному трибуналі, а не в ОБСЄ», – сказав очільник естонського МЗС Маргус Тсахкна.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *